Bjällerklang


Foto: Mickey Lennartsson Alingsås Tidning 2017-11-28

bjallerklang-skarmklipp


Foto: Stefan Thelin

”EN VÄLKLINGANDE JULTURNÉ” Arvika Nyheter
”Gruppen har gjort sig kända i landet med sitt nostalgiprogram Myggjagare & Näbbstövlar, och den andan fanns även med i denna föreställning. Det började med minnen från barndomens jular på 50-talet i en liten gruvort i Västerbotten och fortsatte med alternativt julfirande i akademiska Uppsala under 70-talet och landade så småningom i tankar om våra tiders julfirande. Så blev det en kavalkad, en nostalgitripp i vilken vi alla fick vara med, vi kände igen oss och smålog. Vi fick höra de gamla julsångerna som merparten av publiken upplevt i sin barndom och vi fick höra de nyare.

Solveig Bergqvist Larsson var den som genom berättelser och anekdoter tog oss med på historieresan som illustrerades förnämligt med musikinslagen. Solveigs dotter Cecilia Kyllinge var den skönsjungande primadonnan som drog ner kraftiga applåder. Hennes röst var mycket vacker och urvalet av sången passade henne som handsken, såsom den klassiska Jul, Jul strålande Jul… Anders Larm på piano och även på bas och Jan-Olof Jonsson på gitarr ackompanjerade. Två skickliga och följsamma musiker som bidrog med fina och stundom smålustiga sånginslag.
Sammantaget var det en varierad och trivsam konsert som nu fortsätter sin turné.
Mangskogs Folkets Hus var fullsatt och återigen noterar vi att Folkets hus-föreningen lyckas locka folk ur TV-sofforna för att samlas kring kaffebord och underhållning.”
Arvika Nyheter den 2 december 2016, Göran Bryntesson

20161203_1931010