Press & Klipp Bjällerklang

Saxat ur recensioner om Bjällerklang:

STRÖLANDE NOSTALGISHOW OM JULEN
Solveig Bergqvist Larsson, Cecilia Kyllinge, Anders Larm och Jan-Olof Jonsson levererade en mycket uppskattad föreställning som gick hem i den nästan fulltaliga salongen.
Många av låtarna som framfördes kunde publiken sjunga med i… bland annat Nu är det jul igen, Hej tomtegubbar, Bjällerklang, Stilla natt, Tänd ett ljus…Teaterföreningens ordförande Carin Ingmarsson tackade för en enastående föreställning. I avslutningsnumret övertalades Carin att stå kvar på scenen och sjunga med till publikens stora jubel.
(Knallebladet, 2017-11-29, Lars lindblad)


BJÄLLERKLANG FRÖN FÖRR I KULTUREN
Julfirandet förr – det speglades i föreställningen Bjällerklang som i söndags spelades inför en stor publik på Kulturen. Solveig var den som band ihop föreställningen genom att berätta om hur jularna var förr. Cecilia briljerade med skönsång och Anders och Jan-Olof ackompanjerade med gitarr och elorgel. Mycket spexande förekom också, bland inleddes andra akten med ett luciatåg där Jan-Olof var lucia.
Till våren kommer samma gäng tillbaka med en ny föreställning.
Foto: Mickey Lennartsson Alingsås tidning den 28 november 2017

”EN VÄLKLINGANDE JULTURNÁ‰” Arvika Nyheter
bjallerklang-skarmklipp
Från Bjällerklangs-turnén nov-dec 2016 för Wermland Opera foto: Stefan Thelin

”Gruppen har gjort sig kända i landet med sitt nostalgiprogram Myggjagare & Näbbstövlar, och den andan fanns även med i denna föreställning. Det började med minnen från barndomens jular på 50-talet i en liten gruvort i Västerbotten och fortsatte med alternativt julfirande i akademiska Uppsala under 70-talet och landade så småningom i tankar om våra tiders julfirande. Så blev det en kavalkad, en nostalgitripp i vilken vi alla fick vara med, vi kände igen oss och smålog. Vi fick höra de gamla julsångerna som merparten av publiken upplevt i sin barndom och vi fick höra de nyare.

Solveig Bergqvist Larsson var den som genom berättelser och anekdoter tog oss med på historieresan som illustrerades förnämligt med musikinslagen. Solveigs dotter Cecilia Kyllinge var den skönsjungande primadonnan som drog ner kraftiga applåder. Hennes röst var mycket vacker och urvalet av sången passade henne som handsken, såsom den klassiska Jul, Jul strålande Jul… Anders Larm på piano och även på bas och Jan-Olof Jonsson på gitarr ackompanjerade. Två skickliga och följsamma musiker som bidrog med fina och stundom smålustiga sånginslag.
Sammantaget var det en varierad och trivsam konsert som nu fortsätter sin turné.
Mangskogs Folkets Hus var fullsatt och återigen noterar vi att Folkets hus-föreningen lyckas locka folk ur TV-sofforna för att samlas kring kaffebord och underhållning.”
Arvika Nyheter den 2 december 2016, Göran Bryntesson

BJÄLLERKLANG, MED EN STOR IGENKÄNNINGSFAKTOR
Musikaliskt mycket njutbara arrangemang av en hel rad av visor och schlagers, många med anknytning till julen, samsades med välspelade små sketcher om dåtida företeelser. De fyra skådespelarna hade ett enormt tempo, den ena scenen avlöste den andra och ett oändligt antal klädbyten. De två musikerna med piano och gitarr och sånginsatser berikade verkligen föreställningen.
Föreställningen var en riktig ljuspunkt i denna kalla snöiga kväll i Arboga.
(Arboga tidning den 20 nov 2017, Birgit Johansson)

DET VAR ETT HÄRLIGT DRAG
…”fin, tänkvärd och humoristisk underhållning. Föreställningen var utsåld när den spelades på Rådmansö bygdegård.”
Tidningen Skärgården den 16 jan 2018, Lasse Söderman

”BJÄLLERKLANG – VARM JULSHOW I HÖRSALEN”
Majoriteten av publiken växte upp eller var unga på femtiotalet och är med på noterna.. Sketcherna som för handlingen framåt är välgjorda…samspelta…Kvällen avslutas med bland annat Stilla Natt på olika språk och en finstämd Julen är här.
(Norrköpings tidning den 21 november 2017, av Anton Augustsson)