Press&klipp TOY

Så här tyckte media och publiken om TOY:

”Nostalgishowen Ta´t lugnt ta en Toy på Karlbergsteatern i söndags visade sig vara en pärla”.
Cecilia Kyllinge gjorde alla sångnumren med bravur. Kyllinge kunde sjunga allt, flirta med publiken och stod för massor av snabba klädbyten. Hon föreställde såväl Lill-Babs som Janis Joplin. Rutinerade keybordisten Olle Nyberg höll ihop musikpaketet och tillsammans med Cecilia Kyllinges omfångsrika röst lät det som en hel orkester. Allt sammantaget var Solveig Bergqvist Larssons ihopsnickrade föreställning en angenäm upplevelse med mycket igenkänning. Även för en 60-talist.”.
Ove Rydh i Provinstidningen, Dalsland, den 12 februari 2013.

Dala-Demokraten recenserar TOY med idel lovord och betyget fyra DDDD av fem möjliga 23 juli 2013. Klicka på loggan för att läsa den!
dalademokraten11tat_lugnt-177tat_lugnt-46


Färgglada klänningar… träffande skämt… skratt och applåder…

Foto: Emma Andersson, DD

Till och med unga människor uppskattar vår föreställning: ”Mormor, det var jättebra att få veta hur det var förr, för vi läser om forntiden i skolan” (sagt av Lova 9 år till sin mormor Maggie Robertsson, Stenungsund)

”Gårdagens första föreställning föregicks av sopplunch innan det var dags att låta sig svepas in i en varm nostalgifilt med hjälp av Solveig Bergqvist Larssons humoristiska resa genom två decennier… Trevligare och mer nostalgiskt än så kan det knappt bli.”.
Lillemor Karlin-Flink i Lidköpings tidning den 13 februari 2013

”Nostalgiresa som roade och värmde”. ”Det blev en rolig kväll på teatern igår. Men så fick vi också höra en rad av de stora schlagerlåtarna från 50-talet och sedan exempel på hur raggare och rocknroll tog över på 60-talet….Kvällens stora energispruta? Jo, Cecilia Kyllinge som sjöng både Frank Sinatra och Brita Borg, ledde värmande allsång och bytte kläder till raggarbrud och Janis Joplin, riktigt bra som hes och nasal och allmera speedad i ”Me and Bobby Macgee”. Fride Jansson i Södermanlands nyheter den 8 nov 2012

”Tisdagskvällens föreställning av Ta´t lugnt ta en Toy inför en fullsatt biografsalong blev en succé. Säfflepubliken njöt i fulla drag. Föreställningen avslutades med Anita Lindbloms Sånt är livet till stående ovationer ” (Göran Karlsson, Säffle-tidningen 20/9-2012)

”En intelligent ramberättelse, sång och musik i toppklass, goda aktörer och en genomarbetad scenografi gjorde att hela föreställningen lyste.”
”Det är Solveig som har plockat fram minnena. Suveränt valda exempel som de flesta kan relatera till”… ”Cecilia Kyllinge var annars den som gav föreställningen extra lyskraft med sin utstrålning och sin underbara sång. Dessutom dansade hon snyggt och bar upp ett stort antal kreationer med stor elegans. En eloge också till pianisten Olle Nyberg för att han levandegjorde alla låtarna och sjöng och agerade när det behövdes. Publiken stortrivdes och sjöng utantill i favoriterna.”… ”Känslorna fick utlopp, folk kom ihåg, sjöng med i låtarna, klämde en tår och både log och skrattade.”
Rolf Johansson (text o foto) i Falköpings tidning den 11/2.
Om du vill läsa hela artikeln, klicka på bilderna nedan.

Här intervjuas jag av Fredrik Swahn i pausen mellan 50-talsakten och 60-talsakten, om hur det är att arbeta med sin dotter. För att se filmen klicka HÄR.

Foto: Stefan Thelin

Föreställningen Ta’t lugnt, ta en TOY – sjösattes med en liten smygpremiär i Hova hantverkshus den 23 januari 2012! Arrangör var Gullspångs teaterförening. Fullsatt och härlig respons från publik och arrangörer! ”…mycket roligt… bättre än så här kan det inte bli…
…jag kommer att få svårt att sova i natt för det spritter i hela kroppen…”För att läsa recension i nättidningen Hovakanalen efter premiären: klicka här

Stående ovationer! Må-bra-föreställning! Succéföreställning! Läs reportaget i Mariestads Tidningen genom att klicka här. Och vill du höra ett Glad-medley-mix-smakprov, klicka här. Tennessee Waltz går inte heller av för hackor, klicka här.

Knökfullt på världspremiär! Klicka på bilden till vänster nedan för att komma till Borlänge Tidnings reportage från premiären av Ta’ lugnt ta en Toy

Klicka på bilden till vänster, så kommer du till reportage i Dala-Demokraten. Foto: Mikael Eriksson, DD

”Mamma Solveig… agerade mest berättare men gav även prov på en komisk ådra… Dottern Cecilia är en skicklig och erfaren sångerska och låg, som nämnts, imponerande nära originalen i sina vokala nummer… Stort jubel, välförtjänt. En myspysig föreställning med mycket värme….(Gefle Dagblad 24/4-2012)

Ta´t lugnt ta en TOY är en nostalgisk humortripp genom 50- och 60-talet, där Solveig kåserar om sin barn- och ungdomstid. Sångerskan Cecilia Kyllinge sjunger de slagdängor som alla minns, musikern Olle Nyberg ackompanjerar och publiken inbjuds till allsång. Showen kryddas med sketcher där alla i TOY-gänget interagerar med varandra.

Foto nedan: Stefan Thélin. Tidstypiska kläder tacksamt lånade av Kitty Karlsson, Stora Skedvi.