Shower

Ny show under våren och hösten 2018, Säg Algots det räcker!
Affisch i PDF-format för arrangörer av “Säg Algots det räcker!” kan laddas ner här.


Om ni vill ta ut aktuell Bjällerklangs-foton, gå till “Galleri”. Under fotot finns en LÄNK till affischen. Julshowen Bjällerklang spelas i två akter, 40 min plus 35 min.
Under “kalendarium” finns alla inbokade föreställningar av Bjällerklang under november och december 2017.
Från Bjällerklangs-turnén nov-dec 2016 för Wermland Opera: foto: Stefan Thelin
bjallerklang-skarmklipp
“EN VÄLKLINGANDE JULTURNÉ”
“Gruppen har gjort sig kända i landet med sitt nostalgiprogram Myggjagare & Näbbstövlar, och den andan fanns även med i denna föreställning. Det började med minnen från barndomens jular på 50-talet i en liten gruvort i Västerbotten och fortsatte med alternativt julfirande i akademiska Uppsala under 70-talet och landade så småningom i tankar om våra tiders julfirande. Så blev det en kavalkad, en nostalgitripp i vilken vi alla fick vara med, vi kände igen oss och smålog. Vi fick höra de gamla julsångerna som merparten av publiken upplevt i sin barndom och vi fick höra de nyare.
Solveig Bergqvist Larsson var den som genom berättelser och anekdoter tog oss med på historieresan som illustrerades förnämligt med musikinslagen. Solveigs dotter Cecilia Kyllinge var den skönsjungande primadonnan som drog ner kraftiga applåder. Hennes röst var mycket vacker och urvalet av sången passade henne som handsken, såsom den klassiska Jul, Jul strålande Jul… Anders Larm på piano och även på bas och Jan-Olof Jonsson på gitarr ackompanjerade. Två skickliga och följsamma musiker som bidrog med fina och stundom smålustiga sånginslag.
Sammantaget var det en varierad och trivsam konsert som nu fortsätter sin turné.
Mangskogs Folkets Hus var fullsatt och återigen noterar vi att Folkets hus-föreningen lyckas locka folk ur TV-sofforna för att samlas kring kaffebord och underhållning.”
Arvika Nyheter den 2 december 2016, Göran Bryntesson

Pressröster för Myggjagare & Näbbstövlar:
SANSLÖST BRA UNDERHÅLLNING I ALE KULTURRUM
Det var nästintill fullsatt och förväntningarna rejält uppskruvade efter senaste succén med ”Tag det rätta, tag Cloetta”.
Ingen behövde gå hem besviken ty det bjöds sanslöst bra underhållning i Ale Kulturrum den här gången också.
Musikaliskt, roligt och nostalgiskt är de omdömen som bäst sammanfattar ”Myggjagare & Näbbstövlar”.

Humor, Musik & Allvar-produktion var tillbaka i Nödinge efter att tidigare ha roat publiken med ”Ta´t lugnt ta en Toy” och ”Tag det rätta, tag Cloetta”. Lika entusiastiska och med samma glöd intog kvartetten Solveig Bergqvist Larsson, Cecilia Kyllinge, Anders Larm och Jan-Olof Jonsson scenen för att ge åskådarna en fristående uppföljare i ”Myggjagare & Näbbstövlar”.
Denna musikaliska berättarresa är uppdelad i två akter och jag ska omedelbart erkänna att igenkänningsfaktorn och den äkta känslan av nostalgi infinner sig för mig personligen först efter fikapausen då ensemblen tar steget in i 70-talet. Barndomsminnen väcks när Anita & Televinken gör sin entré, likaså när Fem myror är fler än fyra elefanter gestaltas och då de musikaliska artisterna som porträtteras är Ted Gärdestad, Abba och Björn Skifs.
Det är emellertid lätt att ryckas med och identifiera sig med den känsla av nostalgi som resterande del av besöksmassan känner redan i det första sångnumret – ”Snurra min jord”. Solveig Bergqvist Larsson berättar passionerat och inlevelsefullt om sitt livs resa. Musiken är professionellt komponerad och styckena utvalda med både fingertoppskänsla och finess. Det är stillsamt vackert i Gunnar Wiklunds odödliga klassiker ”Han måste gå” och härligt medryckande när Rock-Olga stämmer upp i ”What you´ve done to me”. Det fortsätter med ”Det börjar verka kärlek banne mig”, ”Stand by me” och Tiotusen röda rosor”.
Samtidigt som publiken njuter av musiken infaller en déjà vu när klädmodet från svunnen tid radas upp, underkjolar av skumgummi och kortkorta kjolar.
Senare i föreställningen får vi vara med när Solveig flyttar hemifrån och blir mamma.
– Ungdomen idag är mambos så länge att föräldrarna drömmer om att flytta hemifrån, förklarar Solveig.
Samtidigt som det är lättsamt underhållande från början till slut finns det också ett tänkvärt budskap som kvällens artistgrupp förmedlar. Det blir extra tydligt i Cecilia Kyllinges avslutande och fullkomligen briljanta solonummer. Livets mening är att livet ska bestå, lyder textraden i den lugna ballad som sätter punkt för showen.
Slut tar det ändå inte för publiken lyckas framkalla ett extranummer med sina långa och taktfasta applåder. Lasse Berghagens ”En enkel sång om frihet” sätter pricken över i:et.
(Jonas Andersson i Alekuriren den 25/2-2016)

Öland - Televinken
Öland - ABBA ”En glansfull musikalisk nostalgikur” (Ölandsbladet den 9 feb 20116)
Kultur bidrar till förbättrad hälsa, det är expertisen fullt övertygad om. Och kultur kombinerad med skratt är allra bäst. Folket i Löttorp med omnejd, åtminstone de många som i fredags tog sig till bygdegården, är därför att gratulera till den ordentliga dos friskvård de då fick. Hälsoinstitutet Riksteatern var nämligen på besök med en glansfull musikalisk nostalgikur.

Löttorpspubliken kände med glädje igen den musikaliska och minnesgoda trion Solveig Bergqvist Larsson med dotter Cecilia Kyllinge samt Anders Larm, en trio som idag kompletterats med Jan-Olof Jonsson och blivit en kvartett. Mycket av den musik som framfördes under kvällen har överlevt och fick publiken i gungning…Det var bättre förr, tyckte säkert många i Löttorpspubliken, ty vi är ju tack och lov ganska selektivt glömska. Riksteaterns ensemble bidrog positivt och skickligt till att förmedla denna bättreförrkänsla.

Inte mod - Youtube

MYGGJAGARE & NÄBBSTÖVLAR hade premiär den 23 januari 2016 på Svanens kulturhus i Borlänge! Folkligt, festligt, fullsatt!
Ett fyra minuters smakprov på hur det kan se ut och låta, får du om du klickar på bilden eller här

Bilder från showen hittar du genom att klicka här Foto:Sören Jonsson

Mygg o Näbb -skärmklipp Medverkande: Solveig Bergqvist Larsson, Cecilia Kyllinge, Anders Larm och Janne Jonsson.
För fullstor affisch i PDF-format klicka här. Förfrågningar och kontakt, skicka mejl till Solveigsolpennan@telia.com
Mygg och Näbb 70-tal

Cloetta-text II

Succé på retrons hemmaplanNya Lidköpings tidning den 20 november 2015 skriver: “Retroshow när den är som allra bäst.” Kvartetten Cecilia och Bengt Kyllinge, Anders Larm och Solveig Bergqvist Larsson från Dalarna bjöd på en strålande bra föreställning i retrocentret Nossebro i onsdags.”
“Föreställningen Tag det rätta tag Cloetta på Kulturen i Vårgårda kan rankas som en av de bästa i Teaterföreningens 27-åriga historia.” Lars Lindblad i Alingsås tidning den 24 november 2015 under rubriken: “Euforisk stämning hos 200 på Kulturen”.
Efter ca 150 spelningar(plus ett 80-tal inom kultur i vården)blev detta vår näst sista föreställning och vi tackar alla fantastiska arrangörer och entusiasmerande publik!

Affisch Cloetta pngbild
Cloetta kafferep

Sagt, gjort och hänt, Ta’t lugnt – ta en TOY:
foto2 per hammenvikEfter 200 bejublade föreställningar av “Ta´t lugnt ta en Toy” över hela Sverige säger vi TACK kära publik som kommit och sett oss och – inte minst – tack alla fantastiska arrangörer!

Solveig i Smedjan

Klicka på bilden till vänster om du vill lyssna på ett potpurri från delar av Ta´t lugnt ta en Toy. Lyssna även på när Fredrik Swahn intervjuar Solveig i Smedjan, Stjärnsund mellan akterna i Ta’t lugnt ta en TOY sommaren 2012: video här

“Cecilia… och Solveig… som även skrivit manus, tog publiken med storm.
Oskarhamns-Tidningen den 6 nov 2013 Foto: Per Hammenvik.

”Stående ovationer. Succéföreställning som ger mersmak. Sång och musik i toppklass. Hela föreställningen lyste…” Rolf Johansson i Falköpings tidning 11/2 -12

ARRANGÖRER klicka här för info-pdf/affisch. För recensioner och fler bilder, klicka på Pressröster eller Galleri

Comments are closed.